Што значи Алијансата за ОА?Кои се вообичаените бродски компании во Алијансата за испорака на ОА на САД?

Во поморската индустрија, што значи сојузот ОА?

Фокус глобална логистиканаучил малку.Накратко, тоа е комбинација од неколку компании за брза испорака за да си помагаат едни на други, да споделуваат простор и други ресурси за испорака.Во моментов, постојат неколку сојузи на бродски компании, главно вклучувајќи три табори - OA Alliance, 2M Alliance, TA Alliance.

професионален проект шпедитер во Кина

 

 

Значи, кои се вообичаените бродски компании во сојузот на американскиот превоз ОП?

Алијансата ОА е главно сојуз на бродски компании составен од CMA\COSCO\EMC\OOCL, имено CMA CGM, COSCO Shipping, Evergreen Shipping и OOCL.Алијансата ОА во моментов е главната рута за прекугранична стока за е-трговија од Кина до Соединетите Американски Држави и Запад.Се карактеризира со стабилни канали, брза навременост и практично подигање.

Експресната линија за е-трговија на Алијансата ОА е висококвалитетна рута, која во основа е директен лет, така што времето на морската навигација е релативно брзо.Оној од Yantian во Јужна Кина се нарекува Yantian Clipper од индустријата.Стабилноста е релативно загарантирана, а цената е релативно ниска по цена, што ја прави такваглавен избор за прекуграничен товар од Кина.

Заеднички ќе има и во кабинетите на алијансата ОА.На пример, на бродот COSCO ќе има кабинети за EMC и CMA.

Услуга за контејнерски брод од Кина

 

Кои се бродските компании во Алијансата ОА?

 1. CMA CGM

 CMA CGM е француска бродска компанија рангирана меѓу првите три во светот, основана во 1978 година. Има повеќе од 400 канцеларии ширум светот, 130.000 вработени и речиси 600 контејнерски бродови.Во октомври 1992 година, CMA CGM основаше компанија во Кина.GGB рутата на CMA CGM е американско-западна бутик експресна линија која работи низ Каосиунг, Шеку, Шангај и Оклахома.Постојат CBX, AA9 и други правци на рутата САД-Исток.

Услуга за контејнерски брод во Кина

 

2. КОСКО

Бутикот на COSCO е рутата SEAX (пат за клипер со фиксна испорака), која е еден од претставниците на најдобрите исплатливи рути во јужна Кина.Стабилна навременост, ниска цена и цена, прво утовар и истовар, обезбедување загради, брза испорака и услуги за брза испорака.Јантиан е последното пристаниште на рутата SEAX, а директното пловење кон Западот на Америка се истоварува на целосно автоматскиот терминал LBCT.Популарните складишта на FBA можат да постигнат 18-23 дена складирање, исплатлив прв избор.

13

3. ЕМС Евергрин Испорака

Рутата за стрижење за е-трговија на EMC HTW (Determined Delivery Clipper Route) е еден од висококвалитетните директни летови од Јантиан во Јужна Кина до Западна Америка.Барај HTW, другите не се.Пристаништата на пристигнување се Тајпеј, Ксијамен, Хонг Конг, Јантиан, Лос Анџелес, Оукланд, а временскиот рок за поморските патишта е 14-15 дена.Има ексклузивен пристан и услуга за експресно подигање без закажување, што не се разликува многу од COSCO како целина.

Услуга за контејнерски брод од Кина

4. OOCL

Добиено од COSCO, LBCT е целосно автоматски терминал на OOCL, а исто така може да се истовари овде откако ќе биде купен од COSCO.Навременоста е исто така многу добра, а еднаш излезе од 20-дневниот времеплов кога пристаништето беше блокирано пред неколку месеци.

контејнерски брод од Кина

Shenzhen Focus Global Logistics Co., Ltd.има водечка предност во индустријата воПрекугранични услуги за превоз во Кина.Компанијата одржува блиски и пријателски кооперативни односи со 20+ познати бродски компании и може да обезбедиповолни цитати за кинеска извозна испорака. We are committed to providing the most cost-effective cross-border logistics and transportation solutions from the perspective of customers. If you have business needs, please feel free to contact us – TEL: 0755-29303225, E-mail: info@view-scm.com, and look forward to cooperating with you!


Време на објавување: 20-септември 2022 година